Kerstbomen voor de groothandel

Speciaal voor de groothandel levert Boomkwekerij Jay Verberne ook kerstbomen. Wij kweken op onze eigen boomkwekerij kerstbomen van zeer hoge kwaliteit in verschillende populaire soorten zoals de Nordmann, Fijnspar, Servische spar en Fraseri spar. Naast veelgevraagde (standaard)maten, leveren wij ook grote maten rechtstreeks uit voorraad. Bij Boomkwekerij Jay Verberne kunt u rekenen op een enorm assortiment kerstbomen!

De geliefde Picea Nordmann

De meest geliefde kerstboom van Nederland. Zo mogen we de Nordmann-spar inmiddels wel omschrijven. Dit type kerstboom heeft dan ook een aantal uitgesproken pluspunten die zijn populariteit eenvoudig verklaart:

  • De naalden van de Nordmann-spar zijn zachter en prikken daardoor niet of nauwelijks;
  • De naalden vallen minder snel uit
  • Hierdoor kan je langer genieten van de decoratieve waarde van de kerstboom

Bij ons kunt u kiezen voor gezaagde Nordmann kerstbomen in alle standaardmaten. Maar ook grote maten zijn op aanvraag beschikbaar. Uiteraard kunt u ook kiezen voor Nordmann-kerstbomen in pot. Bij Boomkwekerij Jay Verberne heeft u volop keuzemogelijkheden.

De klassieker onder de kerstbomen is de Fijnspar (Picea abies)

De kerstboom met de langste ‘staat van dienst’. Deze kerstboom kenmerkt zich door zijn kegelvorm waarbij de onderste takken nagenoeg horizontaal zijn en de takken aan de bovenzijde juist meer omhoog gericht zijn. De naalden zijn volledig donkergroen van kleur en scherp om aan te raken. Veel bekend heeft de Fijnspar door het gebruik in de tuin of in parken. Als kerstboom is de fijnspar (ook wel ‘gewone’ spar genoemd) nog altijd een populaire keuze.

Wij leveren de Fijnspar gezaagd of in pot in alle populaire (standaard)maten.

Populair alternatief: de Picea Omorika (Servische Spar)

Een van de bekendste kerstbomen in Nederland is de Servische Spar. Het is een doorgaans kaarsrechte boom waarbij de jonge naalden grasgroen van kleur zijn. Als de boom ouder wordt, veranderen de naalden van kleur en krijgen zij een donkere en diep blauwgroene kleur. Hierdoor heeft de Servische Spar een hoge decoratieve waarde. Niet voor niets is deze kerstboom geliefd bij een grote groep mensen. Bekijk Picea Omorika op de website Verberne Kerstbomen

Inclusief extra decoratie: kies voor de Fraseri Spar bij Boomkwekerij Jay Verberne

De Fraseri Spar (Abies Fraseri)  is niet alleen populair als kerstboom; hij wordt ook veel in tuinen toegepast. De Fraseri Spar heeft een aantal kenmerken die ‘m zo uniek maakt:

  • Heldere, gekleurde kegels aan de bovenzijde van de boom
  • Donkergroene, platte naalden
  • Horizontale vlakken en een piramidale kroon

Met name de gekleurde kegels bij een Fraseri Spar maken ‘m extra bijzonder en extra decoratief. Op onze boomkwekerij in Budel, kunt u kiezen uit Fraserie in pot of gezaagd; rechtstreeks uit onze eigen voorraad. Bestel de Fraseri kerstboom op onze kerstbomen website

Het voordeel van deze donkergroene kerstboom is dat deze al bij een lengte van 1 – 2 meter gekleurde kegels heeft, waardoor de boom een decoratief extraatje heeft van zichzelf. De boom word steeds populairder.