Steken van planten en bomen

Om bij planten en bomen een fijn vertakt en gezond wortelstelsel te verkrijgen, is het steken van planten en bomen noodzakelijk. Wij hebben reeds jarenlange ervaring met het machinaal steken van planten en bomen. Dankzij ons moderne machinepark kunnen we planten machinaal rond steken op de door u gewenste kluitdiameter. Snel, nauwkeurig en kostenbewust planten rond steken is een van de specialisaties op het gebied van loonwerk door Jay Verberne.

Jay Verberne is specialist op het gebied van planten rondsteken

Rond steken van planten en bomen is specialistisch loonwerk dat wij u graag uit handen nemen. Wij werken vaak in opdracht van (boom) kwekerijen. Met het rondsteken van planten zorg je ervoor dat er binnen de kluit voldoende kleinere haarwortels worden gevormd om de plant ook na het verplanten van water en voeding te voorzien. Rondsteken zorgt op deze wijze voor sterke planten of bomen. Een ander doel van het rondsteken is om de planten of bomen voor te bereiden op het moment dat ze de grond uit gaan.  We steken de bomen en planten zodanig dat ze volledig los staan. Hierdoor kunnen de planten eenvoudig en snel uit het plant gat worden gehaald. Daarna zijn ze gereed om ten behoeve van het transport op het gaaslap te worden gezet of in de pot te worden gedrukt.

Machinaal rondsteken is efficiënt rondsteken

Jay Verberne maakt voor dit specialistische loonwerk gebruik van een speciale steekmachine waarmee rondsteken in elke door u gewenste kluitdiameter kan worden gerealiseerd. Hiermee wordt niet alleen veel tijd bespaard, het is tevens een stuk eenvoudiger werken. Door onze moderne en speciaal voor dit doel ontwikkelde Ezendam steekmachine, kunnen wij dit loonwerk niet alleen snel maar ook heel nauwkeurig uitvoeren.

Goed gereedschap is het halve werk: de Ezendam halfautomatische steek- en snoeimachine

Met ons speciaal voor het rondsteken ontwikkelde machinepark kunnen we niet alleen planten steken maar ook planten snoeien. De moderne Ezendam steekmachines hebben een zeer hoge capaciteit en de spoorbreedte kan worden versteld zodat een grote efficiëntie kan worden gerealiseerd. Jay Verberne heeft twee steekmachines waarbij de kleine steker een werkhoogte heeft van 180 centimeter hoog. De grote steekmachine heeft een vrije doorgang van 220 centimeter. De kluitbreedte kan bij beide machines worden ingesteld van 18 tot 44 centimeter.

Steken - Ezendam half automatische steek- en snoeimachine

Wat kost het steken van planten bij Jay Verberne?

Aan het steken van planten en bomen hangt bij ons een aantrekkelijk kostenplaatje. Afhankelijk van de plant- en kluitmaat en de staat waarin het veld verkeert, kan er al vanaf € 0,10 per plant worden gestoken. Uiteraard kan er ook per uur worden gewerkt. Vraag daarom geheel vrijblijvend een offerte aan voor machinaal planten steken door Jay Verberne.